ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ -Ecumenical Patriarchate of Constantinople

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Αγιορείτες: "Δεν αποπέμφθηκε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους"«Δεν αποπέμφθηκε ποτέ κανένας, πολύ δε περισσότερο ο Εξοχότατος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους». Η διαβεβαίωση αυτή προέρχεται από Αγιορείτη μοναχό ο οποίος μιλώντας στο Amen.gr δήλωσε έκπληκτος από τις σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Αθηναϊκό τύπο.
«Κατά το έθος μετά την συνεδρίαση της Διπλής Ιεράς Σύναξης καλείται ο Πολιτικός Διοικητής και του γίνεται μια ενημέρωση για τις αποφάσεις του ανωτάτου διοικητικού οργάνου της Αθωνικής Πολιτείας. Ακολούθως του προσφέρεται κέρασμα», εξηγεί στο Amen.gr ο ίδιος μοναχός και συνεχίζει: «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής της Διπλής Ιεράς Σύναξης, το περασμένο Σάββατο, οι πατέρες πληροφορήθηκαν την επίδοση κατόπιν ενεργειών των οικονομικών υπηρεσιών αποφάσεων για την κατάσχεση μοναστηριακής περιουσίας επειδή οι Αγιορείτικες Μονές δεν έχουν καταβάλει κάποιους από τους νέους φόρους. Και αυτό συνέβη την ώρα που η Ιερά Κοινότητα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Κυβέρνηση για το εξόχως ευαίσθητο φορολογικό ζήτημα. Δηλαδή από τη μία πλευρά βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με την Πολιτεία και από την άλλη οι ΔΟΥ στέλνουν στο Άγιον Όρος, στο Περιβόλι της Παναγιάς, κατασχετήρια. Κατόπιν αυτής της εξελίξεως οι πατέρες αποφάσισαν να μην καλέσουν -όπως συνηθίζεται- τον Πολιτικό Διοικητή για να τον ενημερώσουν για τις αποφάσεις τους. Άλλο όμως είναι αυτό και άλλο η δήθεν αποπομπή του, όπως γράφτηκε».
Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας – όπως προβλέπει το Τυπικό – υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, ο οποίος επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατοκύριακο την Αθωνική Πολιτεία.
«Μαζί με τα δώρα που του προσφέρθηκαν, πράγματι του επιδόθηκε και μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό γραμμένη με το ιδιαίτερο και ξεκάθαρο Αγιορείτικο ύφος», προσθέτει με νόημα ο ίδιος μοναχός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου