ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ -Ecumenical Patriarchate of Constantinople

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Θερμή υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον λαό των Χανίων (ΦΩΤΟ+VIDEO) 
Χανιά, των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου
Με κωδωνοκρουσίες υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο η ιστορική Μονή Αγίας Τριάδος Τσαγγαρόλων στα Χανιά, πρώτος σταθμός της τετραήμερης επίσκεψης του στη δυτική Κρήτη. Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου με πρώτο τον ποιμενάρχη τους, Μητροπολίτη Δαμασκηνό, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και οι Ιεράρχες της μεγαλονήσου, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και Ιεράρχες από άλλες Εκκλησίες καλωσόρισαν τον Πατριάρχη του Γένους για άλλη μια φορά στην Κρήτη των αγώνων και των αγωνιστών.  «Γνωρίζετε ότι ευρίσκεσθε πάντα στην σκέψη και στην καρδία μας και πάντοτε προσευχόμαστε για σας και τας ανάγκας σας ιδιαιτέρως δε, κατά την δύσκολον αυτήν περίοδον την οποία διέρχεται η ελληνική κοινωνία και η χώρα», επισήμανε λίγο νωρίτερα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον χαιρετισμό του στο αεροδρόμιο όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Χανίων Μ.Σκουλάκης.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημείωσε την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας του γένους στη δύσκολη περίοδο που περνά σήμερα η χώρα.

«Ευχόμεθα η περίοδος αυτή να παρέλθει συντόμως, και είμαστε πεπεισμένοι ότι τούτο όντως θα συμβεί, διότι γνωρίζομε τα ανεξάντλητα αποθέματα δυνάμεως ενεργητικότητος και εφευρετικότητος δια των οποίων έχει προικίσει ο Θεός το γενος μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης.

Μετά την δοξολογία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος τον Οικουμενικό Πατριάρχη καλωσόρισαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και ο ηγούμενος της Μονής, π.Αμφιλόχιος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον ηγούμενο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής χειροθετόντας τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου,  παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκπροσώπων του τόπου, Αρχόντων του Θρόνου και πλήθους Χανιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου