ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ -Ecumenical Patriarchate of Constantinople

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Λόγος παρρησίας Βαρθολομαίου 
Του Θεόδωρου Καλμούκου, από τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ
Το ομολογώ πως εξέπληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τα όσα είπε στην ομιλία του την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά της Κωνσταντινούπολης, για την καταστροφή της Σμύρνης, πως, «είναι προσβολή στην ιστορική πραγματικότητα τα περί ʽσυνωστισμούʼ στη Σμύρνη».
Ηταν πράγματι ένα ισχυρισμό ράπισμα σε κάποιους κολαούζους της ΔΗΜΑΡ και άλλων Δημοκρατικών Δυνάμεων της σημερινής αγνώριστης πραγματικά Ελλάδας. που αδιάντροπα έχουν ονομάσει τον διωγμό και τον κατατρεγμό της Ρωμιοσύνης της Σμύρνης ως «συνωστισμό».
Κι ονόμασα παρρησιακό το λόγο του Πατριάρχη διότι εμείς μπορούμε να ομιλούμε και να γράφουμε εκ του ασφαλούς, αλλά εκείνος ζει κάθε μέρα μέσα στο στόμα του λύκου, αυτού που κατασπάραξε τον Ελληνισμό της Σμύρνης, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και του Πόντου.
Εμείς από την ασφάλεια και την άνεση της Αμερικής, κι εκείνος εκεί εμπερίστατος αλλά ολόρθος φύλακας άγρυπνος και φρουρός της ψυχής και της γης της Ρωμιοσύνης. Δεν είναι μικρό πράγμα να κρατάς ακοίμητο το καντήλι του Γένους και να ματώνεσαι καθημερινώς βλέποντας και αναλογιζόμενος αυτά που είχαμε, αυτά που χάσαμε, αυτά που μας ανήκουν.
Δεν είναι εύκολο να δείχνεις τους σφαγείς της Ρωμιοσύνης και να λες στην κουλτουριάρα της ΔΗΜΑΡ και σε άλλους υβριστές παλιούς και όψιμους πως «είναι προσβολή στην ιστορική πραγματικότητα τα περί ʽσυνωστισμούʼ στη Σμύρνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου