ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ -Ecumenical Patriarchate of Constantinople

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "Φεύγω ευχαριστημένος και ανακουφισμένος"


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Την ικανοποίησή του από τις συζητήσεις που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με προορισμό την Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος, που γι’ άλλη μια φορά εκδήλωσε τα αισθήματα σεβασμού του προς την πρωτόθρονη Εκκλησία, μας δήλωσε πως από καιρό ήθελε να έρθει στην Πόλη για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Ήταν προγραμματισμένη από πολύ καιρό. Θα ήθελα να έλθω ανάμεσα στις γιορτές ή αμέσως μετά τις γιορτές, αλλά για λόγους που οφείλονται σε μια περιπέτεια υγείας που είχα, καθυστέρησα. Ήλθα λοιπόν να ευχηθώ στον Παναγιώτατο, να πάρω και τις δικές του ευχές, έτσι για μια ημέρα. Συζητήσαμε πάνω σε διάφορα θέματα της καθημερινότητας και φεύγω πολύ ευχαριστημένος και ανακουφισμένος» μας δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία, ενόψει της επισήμου επισκέψεώς του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και την Συρία, να ανταλλάξει απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς επίσης και να επισκεφθεί μαζί του, τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Αθανάσιο, στον οποίο ευχήθηκε για τα ονομαστήριά του.

Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο βρέθηκαν Ιεράρχες, κληρικοί και πιστοί που θέλησαν να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Αθανάσιο, ανάμεσά τους και ο εορτάζων Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Αθανάσιος Αστρακάς.
Να αναφερθεί πως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών συνόδευσε στην Κωνσταντινούπολη ο Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών Αντώνης Ζαμπέλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε επισκεφθεί την Μητρόπολη Χαλκηδόνος και κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, λίγο μετά την εκλογή του το 2008.

Πατριαρχικές ευχές στον Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη Αθανάσιο Αστρακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου