ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ -Ecumenical Patriarchate of Constantinople

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Τουρκία: Ψάχνουμε λύση για το πατριαρχείο

Η Τουρκία ψάχνει μια λύση που θα παραχωρεί νομική προσωπικότητα στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο, καθώς δεν έχει νομική προσωπικότητα στο ισχύον νομικό καθεστώς της Τουρκίας δήλωσε ο αντιπρόεδρος τη τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς.
"Ο θεσμός που εκπροσωπείται από τον ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δεν έχει νομική προσωπικότητα στο ισχύον σήμερα νομικό καθεστώς της Τουρκίας, δεν έχει νομική προσωπικότητα, αλλά υπάρχει" δήλωσε για να προσθέσει ότι η Τουρκία ψάχνει μια λύση σύμφωνη με την συνθήκη της Λωζάνης αλλά και τους δικούς της νόμους.

Ο Αρίντς ανέφερε πως τα ίδια ισχύουν και για τα αιτήματα του Βατικανού για μια νομική προσωπικότητα της Καθολικής Εκκλησίας την Τουρκία .

Σε κάθε περίπτωση, παραδέχθηκε πως "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους, τις παραισθήσεις και τις προκαταλήψεις" .

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σημαντικό είναι οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες στην Τουρκία να μπορούν να ζήσουν ελεύθερα ξεκαθαρίζοντας πως "θα κάνουμε οτιδήποτε επιβάλλεται από το νόμο επιπλέον θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα αν ορισμένοι νόμοι δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι τα δικαιώματα και είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου