ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ -Ecumenical Patriarchate of Constantinople

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Εικόνες από την Ορθόδοξη κοινότητα στο Πακιστάν.
Ο νεοχειροτονηθείς κληρικός( 19 Νοέμβριου 2008) ονομάζεται Ιωάννης Tanveer, είναι Πακιστανός, κάτοικος Λαχώρης, και έγγαμος με τρία παιδιά.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά την προσχώρησή του στην Ορθοδοξία, αναπτύσσει αξιόλογη ιεραποστολική δράση παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην χώρα του.

Με ζήλο κηρύττει το Ευαγγέλιο, συστήνει Αγιογραφικές και Κατηχητικές Συνάξεις, ομιλεί περί Ορθοδοξίας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και με την συμπαράσταση και καθοδήγηση της Ιεράς Μητροπόλεως ηγείται ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων.

Ως κληρικός, πλέον, ο π. Ιωάννης θα εξυπηρετήσει και τις πνευματικές και λατρευτικές ανάγκες της Ορθοδόξου Κοινότητος.

Λόγω ελλείψεως Ορθοδόξου Ναού στο Πακιστάν, ο π. Ιωάννης μετέτρεψε την οικία του σε παρεκκλήσιο, τιμώμενο επ’ ονόματι του εν Αγίοις Πατρός ημών Αλεξάνδρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κι εκεί θα τελεί την θεία Λειτουργία και τα λοιπά Μυστήρια.

Ο νέος Πακιστανός κληρικός, μετά την χειροτονία του, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών, όπου με την πρόθυμη βοήθεια των Πατέρων της Ιεράς Μονής, θα μάθει το τυπικό τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.

Στα τέλη Νοεμβρίου ο νέος κληρικός θα επιστρέψει στο Πακιστάν, όπου με ζήλο κι ενθουσιασμό θα αναλάβει τα νέα ποιμαντικά του καθήκοντα.

Παρακαλούμε να προσεύχεσθε για τον πρώτο Ορθόδοξο ιερέα στο Πακιστάν και για την Ορθόδοξη Κοινότητα.


Στην πόλη Λαχώρη του Πακιστάν,η  Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιούργησε, με την χάρη του Θεού,
….μία ορθόδοξη χριστιανική Κοινότητα, που αριθμεί 400 περίπου ορθοδόξους πιστούς.Ομάδες Κατηχουμένων αναπτύσσονται και σε άλλες περιοχές του Πακιστάν.
Ο πρώτος Παιστανός κληρικός ,χειροτονήθηκε τον Νοέμβριο 2009 ,ονομάζεται Ιωάννης  είναι Πακιστανός, κάτοικος Λαχώρης, και έγγαμος με τρία παιδιά.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά την προσχώρησή του στην Ορθοδοξία, αναπτύσσει αξιόλογη ιεραποστολική δράση παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην χώρα του.
Την ορθόδοξη κοινότητα στο Πακιστάν επισκέφτηκε και ο Μητροπολίτης Χόνγκ-Κόνγκ κ.κ.Νεκτάριος και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία σε αιθουσα σχολείου.

Να ενθυμείσθε ότι η ιεραποστολή χρειάζεται έμπρακτη υποστήριξη και βοήθεια και κυρίως να προσεύχεσθε ώστε ο Κύριός μας να αναδείξει κι άλλους αφοσιωμένους εργάτες του Ευαγγελίου στον ιεραποστολικό αγρό της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου