ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ -Ecumenical Patriarchate of Constantinople

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Ομάδα Ορθοδόξων νέων από τη Φινλανδία δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανταλλαγής Ορθοδόξων νέων μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας. Οι εννέα νέοι και των δύο φύλων, μαθητές και φοιτητές που συνοδεύονται από τον διάκονο Θωμά Καλλόνεν, βρίσκονται για μία εβδομάδα στην Πόλη φιλοξενούμενοι του Πατριαρχείου και επισκέπτονται σεβάσματα της Ρωμηοσύνης και διάφορα άλλα μνημεία και αξιοθέατα.
Ο Πατριάρχης, καλωσορίζοντας στις αυλές της Μητρός Εκκλησίας τα νέα παιδιά, αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούνιο στη Φινλανδία όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για μια ακόμη φορά την οργάνωση, τη δραστηριότητα και την πνευματική πρόοδο του εκεί ποιμνίου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καρελίας και πάσης Φινλανδίας.

Ο θεσμός αυτός της ανταλλαγής ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου το 1995 με τη μετάβαση νέων από την Ομογένεια της Πόλης στη Φινλανδία, τους οποίους κάθε φορά συνοδεύει ο Μ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αθηναγόρας. Έκτοτε πραγματοποείται κάθε χρόνο εναλλάξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου